CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Tuesday, September 29, 2009

Pagi Hari Raya 2009

Mula2 plan nak tema coklat tahun nie Tiba2 masa shopping bondaku terminat warna red bean so tak pasal2 tema raya tahun nie red bean
yg lain dah mengikut warna yg di tetapkan
adik aku yg sorang nie dh terbeli warna cokat
tak kisahla labu.. yg penting pagi raya berbaju

ini gambar yg smpat di snap guna enset aku

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin

Monday, September 28, 2009

Menjelang Hari Raya

Nie antara hasil kerja tangan aku sendiri....
Napa tak Percaya ke?
Sesungguhnyer pErcayala yer...
Antaranya:

ketupat Palas
Ramai orang cakap paling senang nak buat
tapi bagi aku yang agak tak berseni nie
Satu Kejayaan Besar ok
Seterusnya....


CornFlakes Madu
Ramai jugak orang cakap paling senang
tapi ramai Gak yang Puji sedap
dan banyak2 cornflakes Madu aku makan
Aku rasa aku punyer paling sedap (Puji diri sendiri)
Biskut nie setiap tahun ader...
Sapa yg dh biasa dtg, masuk umah aku sure carik balang cornflakes... hehehe
Jadi apa maknanya? Korang pikir la sendiri..
Seterusnya...

Jahit Manik...
Yang nie aku sebagai empunya Badan terkejut jugak
Tak sangka berjaya menyiapkan kerja yg remeh ini...
Syabas... Syabas..

Itu la antara air tgn 100% mzlieya...


Monday, August 24, 2009

kursus SPIES

Tempat: Lembah Nur Pangsun

Aku g kursus.... mcm tak caya... last pergi kursus masa time belaja dulu

Kursus nie anjuran kerajaan negeri selangor... nama kursus SPIES

mmg betul2 spies up mylife.... best dan penuh keinsafan....

just enjoy the pic

baru sampai.. adam pun g kursus

lembah pangsun

mari bergambar

gambar lagi

Last day... jumpe lagi.....




selamat berpuasa

berhabuk + bersawang blog ni...

tuntutan kerja plus takde citer best pun.......

sempena bulan ramadhan nie nak wish pada semua

"selamat berpuasa dan semoga ALLAH merahmati kita semua"



Wednesday, June 03, 2009

Selamat pergi dan balik

Hari isnin, dalam kul 10 malam aku n family plus dua lagi family pakcik and makcik aku g KLIA. Kami satu rombongan nie sibuk nak menghantar pakcik aku yg bungsu a.k.a "acikadik " sekeluarga g umrah... Bestnyer la... Bila plak turn aku n sefamily... InsyaALLAH ader rezeki sampai la kan.. X sempat nk snap gambar banyak sgt... ini gambar anak pakcik aku yg ikut skali.... Tapi aku sempat la berpesan sesuatu kat makcik aku.... Pesan apa? itu rahsia kami berdua.. hehehe

Zarif dan Aleesya

Tuesday, June 02, 2009

Entry kucing

Kat umah ader dua ekor kucing satu namanya memey dan lagi satu namanya kenet.. Dua-dua kucing nie ayah aku kutip.. Si memey kutip kat hostel adik aku (tempat rahsia) huhuhu.. Si kenet pulak ayah aku kutip kat kedai makan pakcik aku... Paling tua memey la nk dibandingkan ngan si kenit. Dulu masa amik dua-dua kecik lagi dan skang tak sangka dua- dua dah besar... tapi si kenet nie mcm kene sumpahan tak besar2 kecik jer.. yang paling sayang kucing2 nie adeq aku yg laki.. Aku? bolehla... Ni gambar si memey dan si kenet..

Inila memey

Ini pulak kenet

Skang nie si memey tgh sakit sian dia... Mulut dia terkoyak sebab terlanggar dgn keter.. Alhamdulillah dia hidup lagie.. cuma x leh nk mkn... Si kenet plak yang tolong makan semua makanan si memey nie... Apa-apa pun aku harap memey nie panjang umo hendaknya....

Friday, May 22, 2009

Masalah terbaru

balik keje penat2 td, tiba2 mak aku bisik "(###$#$343)"
what!!!! bad mood terus aku........
memalukan aku betul la dia nie.....
kalau la dia ader dpn mata aku dh lama aku patah2kan semua tulang dia
pastu buat msk kurma... (mcm citer keliwon mlm td) hahaha
serius balik.......
Apa yg dia dh buat tue mmg x patut sgt.... Bila la dia nie nk pikir cam aku pikr...Aku mmg x nk amik tahu psl dia lg tapi hal yg dlm bracket tu buat aku sakit hati.....Dlam pendek ayat menyusahkan aku sgt.... Akal telah diberikan tetapi mengapa manusia nie selalu
terlupa untuk menggunakan dengan sebaik mungkin...

renung2kan...


Saturday, May 02, 2009

Ahmad Zukhair

Ahmad Zukhair nie sepupu aku paling kecik dalam family dan paling keletah... Dulu masa dia kecik2 dia suh kami semua panggil dia 'Baby'... Bila dh besar dia tahu malu dan suh kami panggil dia zukhair....... Nampak je dia nie kecik tapi cara cakap, cara pikir mcm org besar... Dia nie suka tgk cartoon sng citer ultraman dan hagemaru x boleh dipisahkan (Siapa ader ceria kat umah tahu la hagemaru nie cane.. lagi klaka babas dari sinchan)... Bayangkan dia boleh tiru ayat2 citer ultraman ngan hagemaru.. hahah... Tapi lagi best dia boleh nyanyi lagu tema hagemaru ngn ultraman dalam bahasa dia... Tak caya.. tgkla video nie adik aku yg record....

video
Tgh nyanyi lagu Hagemaru.. haha

Ni plak lagu tema Ultraman versi dia.... hahaha


video

Ni lagu ABC versi Zukhair jugak


video

Aksi nie di rekod semalam kat kg.. Sempena cuti 'Labour Day' ader kenduri arwah atuk dan pakcik dan ader satu acara tuk bayar fidiah khusus untuk arwah atuk aku.... Aku ader record acara tue tapi aku akn masukkan kat sini ari selasa atau rabu... sbb skang dalam mood cuti panjang.... :)

Monday, April 27, 2009

Cameron Part -II

Baru sempat nak upload gambar cameron yg dalam camera ieja..... Walaupun cuti ni dah lama dan agak basi tapi layan kan jerla gambar2 3 jelitawan nie.... hehehehe





Seterusnya di panjang kan langkah ke Big Red Strawberry Farm kat atas bukit... kat sini macam2 ader bukan strawberry je cactus ada, bunga ada, salad pun ada..... Kawasan nie mmg besar dan luas.... Lain2 tempat yang sempat singgah pekan Kea farm... Singgah beli strawberry , bunga ngan sayur2.... kat sini mmg boleh jadi gila... Duit mcm air terjun... Nie gambar sepanjang kat sana.....





Bila la agaknya nk cuti lagi camnie...... Bukan sng nak curik masa 2 org nie.... Bz je memanjang.. Patutnya ader lagi sorang tapi last minute cancel sbb bz keje.... urmm xperla paperpun semua enjoy dan happy... Nie gambar last dalam keter on the way balik ke selangor..... Sempat lagi tue... hahaha....



Sunday, April 26, 2009

COBA by FAIZAL TAHIR


Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu

Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar...
Untuk kau melihat ke mataku

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu


Kenapa aku suka lagu nie... sbb lagu nie mmg best.. dinyanyikan pula oleh faizal tahir yg mmg best tapi paling best lirik lagu nie mmg best untuk aku dan kisah ku yang lalu..... Pada yang berkenaan COBA la buat2 nak dengar lagu nie.. huhuhuhu (buat2 paham yer)


Thursday, April 16, 2009

MyHotComments.com

Tuesday, April 07, 2009

Aktiviti2 yg dah berlalu.....

Kat sebulan aku tak update citer kat blog nie... nak buat camner mood xder..... sibuk ngan keje2 yg x mendtgkan faedah.. keje apa lu pikirla sendiri.... huhuhu.... nie ader beberapa gambar masa aku g cameron ari tue.. Layan


Hampir bertahun2 tunggu nk jejak ladang teh akhirnya sampai jugak... Alhamdulillah


Aktiviti bergambar x pernah dilupakan.. huhuhu


Aku g sane ari jumaat ptg dan tido semalam kat tanah rata.. Pastu Sabtu shopping sampai x ingat dunia... tapi mmg best!!!! Ader lg gambar tapi si ieja x bagi2.... bilenyer ija lotih den nunggu.



Next story.... Date x berapa nk ingat sbb x suka ingat benda yang bernombor2 nie... Nampk sgt x suka math... xper itu dulu skang terer sket.... Kalau x silap ari jumaat malam jabatan aku buat makan2. Macam2 aktiviti ader antaranya persembahan dari semua bahagian dan paling best cabutan nombor bertuah... Dan aku antara yg bertuah.... Dapat sebijik microwave.... ader lg kat umah x bukak2... Nie gambar masa mlm tue....


Firts time pakai tudung merah... Ada berani

Ader lg gambar tapi dalam camera.. x transfer..... x larat la nk transfer ke laptop... dh kat umah x minat nk ngadap pc sbb sibuk layan af.. TGK SI HAFIZ COMEL.... HEHE

Last Story...... Gambar ngan Adam Junior.. sebab adik aku pun nama Adam jugak... Geram dengan si kecik nie

Ini jela citer aku buat masa nie.... Kumpul citer yang lain dulu baru upload sini okey.... Adiosss!!!



Saturday, February 28, 2009

TReasure Hunts SA-PD


First aktiviti aku untuk tahun 2009 ini ialah menyertai Treasure Hunt yang dianjurkan oleh Kelab Sukan Shah Alam.. Idea nie dtg daripada pakcik aku la aka CIK ADIK... Konon nak carik different xperience utk tahun nie... and finally wife pakcik aku join n cousin aku pun join skali.. Team kami 4 org... Tanpa segan silu kami namakan team kami Hagemaru.. sapa ader astro ceria kat umah mesti tahu apa benda Hagemaru nih.. hahaha.. Secara keseluruhannya treasure hunt nie mmg best.. bukan saje menguji minda dan IQ kita tapi at the same time tech us how think out of the box... dan paling best group kami dapat nombor dua tapiiiiii dari bawah.. Not bad apa hahaha.... sbb kami first timer join aktiviti nie.. Lain2 group semua dah tahap otai.... Rupanya2 baru aku tahu aktiviti treasure hunt nie aktiviti yg selalu org buat.. best gak kalau ader fulus masyuk.. boleh la selalu join. hahaha.. yg nie pun pakcik sponsor.. Apa2pun thank u so much Cik Adik... ini antara gambar yg di snap masa treasure hunt ari tu

1.Baru sampai nie kat kelab shah alam

2.Ready to Go!!!

3. Tak tahu apa sebenarnya yang kami cari. hahaha

4. Tonggak Utama Hagemaru Team pakcik n makcik aku la.. hehehe

5. Penat.... nie kat PD tgh tulis jawapan sebelum submit

6. Posing dulu sebelum g jalan2 kat PD... PD? hehehe

7. Turn aku plak nk posing dgn nombor lucky kami 22

8. Dinner kat Glory Beach Resort Pd.. Ader game n penyampaian hadiah

9. Inila ganjarannya... congrat to us

10. Pose special tuk diri aku la.. hihihi